image

Felhasználási területei


Beléptetés
Az RFID beléptető terminál a szerverrel történő kapcsolat megszakadása esetén is működőképes marad, és a vezérlőegység tárolja az eseményeket.

Hő és páratartalom mérés
A helyiségek hőmérséklet és páratartalom mérését felfűzhető 1W (onewire) eszközökkel valósítjuk meg. Egy 1W bemenetre 32db szenzor fűzhető fel. Zavart környezetben, vagy tágabb hőmérséklet tartomány mérésekor PT100, 200, 500, 1000 vagy 2000 hőmérőket alkalmazunk.

Berendezések felügyelete
Az épületben található áramellátó, tűz és behatolásjelző,víz betörésjelző, ajtó- ablaknyitás érzékelő, stb. jelzéseinek gyűjtése és továbbítása. Ezek a jelzések lehetnek potenciálmentes kontaktusok, vagy 0 - 10V,0 -20mA analóg jelek.

Berendezések vezérlése, szabályozása
A kontaktus kimenetekkel (DO), és analóg kimenetekkel (AO 0 – 10V, 0 -20mA) vezérelni és szabályozni is tudjuk az épület berendezéseit. A működési algoritmusokat a vezérlő egység tárolja. A folyamatok távolról felügyelhetők és vezérelhetők.

Fogyasztásmérés M-Bus rendszerrel
Az M-Bus egység 64 db mérőóra adatait képes lekérdezni. A mérési eredményeket a vezérlőegységen keresztül továbbítja a felügyeleti rendszernek.

Légtechnika szabályozás
Szabályozza a befújt levegő hőmérsékletét és mennyiségét. Felügyeli a berendezés működését (ékszíjszakadás, szűrőeltömődés, fagyveszély). Tűz esetén lezárja a zsalukat, és leállítja a ventillátorokat.