image

A korszerű épületüzemeltetésben rejlő további lehetőségek a BiiOS rendszerrel


Hőközpontfelügyelet és automatizálás

A megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek hatékony kihasználása, és a különböző energiaforrások együttes alkalmazása (például gáz, nap és földhő) elengedhetetlenné teszi az összehangolt szabályozást.

 • A primerköri szabályozás a pillanatnyi energiaigénynek megfelelően, az adott napszakban rendelkezésre álló energiaforrások közül a leggazdaságosabbat üzemelteti.
 • Az energiaforrások gazdaságos felhasználását tovább növeli, ha a külső hőmérséklettől és a fűtési módtól függően szabályozható az előremenő víz hőmérséklete.
 • Az automatika felülethűtés esetén a hűtővíz hőmérsékletét folyamatosan – a pillanatnyi klimatikus viszonyoknak megfelelő – optimális értéken tartja.
 • A WebBiiOS segítségével ethernet hálózaton keresztül, bárhonnan lekérdezhető és beállítható a hőközpont állapota.

image

Légtechnika automatizálás

A korszerű irodák, szállodák, középületek közösségi helyiségeiben követelmény a szabályozott, energiatakarékos szellőztetés.

A jó komfort érzethez elengedhetetlen a friss levegő, és a megfelelő páratartalom. Ez ellentmondásba kerül a családi házaknál is terjedő légzáró szigeteléssel. Kompromisszumok helyett a szabályozott szellőztetés a megoldás.

 • A BiiOS integrált épületüzemeltetési rendszerével könnyen és egységesen kezelhetőek a különböző rendszerek, ami még a beruházás költségeit is csökkenti.

A szabályzási rendszerek többsége nem képes együttműködni egymással, aminek komoly hátránya, hogy sokszor egymás ellen dolgoznak, de legalább is nem optimális üzemben. Ezekre a problémákra megoldás a szabályozási rendszerek integrálása, ami az optimális, energiatakarékos üzem feltétele. További előny az egységes megjelenítés és kezelés.

 • WebBiiOS alkalmazás segítségével grafikusan megjelenítők az aktuális folyamatok.

image

Fogyasztásmérés távleolvasással

A lakóparkok, társasházak, irodák üzemeltetőinek biztosítaniuk kell a hideg és meleg víz, valamint a fűtés-hűtéshez felhasznált energiamennyiség lakásonkénti mérését, és havonkénti leolvasását.

 • Van jobb megoldás a havonta becsöngető óraleolvasónál!

Az óraleolvasó alkalmazása egyrészt nem kifizetődő, másrészt zavarja a lakók nyugalmát. A lakók zavarása nélküli, lakásonkénti fogyasztásmérésre a távadatgyűjtés a jó megoldás.

 • A fogyasztási adatokat feldolgozó szoftver lehetőséget teremt statisztikai elemzésekre, és segítséget nyújt az üzemzavar elhárításban is.

image

Beléptető rendszerek szállodai alkalmazásban

Egy korszerű szálloda, ma már elképzelhetetlen elektronikus beléptető rendszer nélkül, ami ráadásul alig kerül többe, mint egy mechanikus (mesterkulcsos) zárrendszer.

 • Tudta Ön, hogy a vendégek 70%-a nem kapcsolja le a villanyt és a TV-t, amikor elhagyja a szobát?

A szobai terminál alkalmazásával mindez elkerülhető. A szobai terminál azonosítja a kártyát, mielőtt engedélyezné a fogyasztók (világítás, TV stb.) használatát, így nem helyettesíthető egy sima plasztik kártyával.

 • A beléptető front office rendszerrel integrálva, nagy segítséget jelent a szobahasználat nyomon követésében.
 • A beléptető és a fűtés-hűtés szabályozás együttműködésének, valamint a front office-tól kapott adatoknak köszönhetően, nem kell a használaton kívüli szobákat temperálnunk, vagy nyitott ablak mellett az udvart fűtenünk (hűtenünk).
 • Újdonság a közelítéses (RFID) beléptető rendszerünk, ami vizes környezetben (wellness) is megbízhatóan üzemel. További előny, hogy ezek az azonosítók kártya, óra és kulcstartós kivitelben is készülnek.
 • Az RFID rendszer alkalmazását kibővítettük az öltözőszekrények és értékmegőrzők nyitásvezérlésével is.

image

Távfelügyelet WebBiiOS-al

A mai korszerű igényeket kielégítő épületek folyamatos felügyeletet igényelnek. De a beállításokhoz a tulajdonosnak, vagy az épület fenntartásával megbízott szakembernek már nem kell a helyszínen tartózkodni.

 • A WebBiiOS segítségével, interneten keresztül bárhonnan ellenőrizhető és módosítható az épület üzeme.

Kényelmesen megnézhetjük a helyiségek beállításait és módosíthatjuk a helyiségek profiljait. Távolról takarék üzemmódra állíthatjuk a rendszert, illetve hazaérkezésünk előtt felfűthetjük a lakásunkat.

 • A felügyeleti szoftver tárolja az eseményeket. A hibaüzenetekről SMS-t vagy email-t küld.

A gyűjtött adatokat a WebBiiOS segítségével grafikonon is megjeleníthetjük. Ezekből fontos információkat nyerhetünk a rendszerünk működéséről, hatékonyságáról.

image